Rolete

Zunanje aluminijaste rolete podjetja Hausmart d.o.o. predstavljajo primer zunanjega senčenja, izdelane pa so iz aluminijastih profilov. Nameščajo se v okensko odprtino ali nad njo. Upravljanje rolet je lahko ročno s pomočjo traku ali pa električno ob uporabi elektropogona.

Zahvaljujoč uporabi zunanjih rolet je mogoče prihraniti do 30% toplotne energije. Nesporna prednost je prav tako zvočna izolacija zunanjih rolet. V vročih poletnih mesecih zunanje rolete ščitijo pred sončno pripeko ter v prostoru ohranjajo prijetno klimo. Zaradi svojih sposobnosti senčenja so kot nalašč tudi za uporabo v predavalnicah ali projekcijskih sobah. Zunanje rolete ščitijo okna pred atmosferskimi vplivi in tako podaljšujejo njihovo življenjsko dobo.

Zunanje rolete prinašajo zasebnost in ugodje v Vaš dom.

leader

Sistem standard

Sistem STANDARD je najbolj univerzalen in zaradi enostavne namestitve tudi najbolj priljubljen sistem. Uporaba tega sistema je možna tako pri novogradnjah kot pri obstoječih zgradbah in prenovitvah. Rolete so nameščene z zunanje strani in tako zagotavljajo visoko stopnjo toplotne izolacije. Namestitev se izvaja v dveh različicah, bodisi na omet, nad okensko odprtino, bodisi v okensko odprtino, med špalete na okvir okna.

prozorstandard

Zunanje podometne rolete, sistem UPK

Ta sistem je lahko uporabljen pri novogradnjah, lahko tudi pri prenovitvah oz. menjavi oken, pred toplotno izolacijo stavbe. Predpogoj vgradnje teh rolet je njihova namestitev na stavbo pred izvedbo zunanje fasade. Čelni del škatle je opremljen s kotnikom, ki služi kot nosilec ometa in preprečuje njegovo pokanje. Sistem UPK omogoča najvišjo stopnjo estetike, kjer je škatla rolete skrita pod ometom in je del fasade stavbe. Viden je le spodnji kontrolni del škatle, ki ga je možno odpreti v namen vzdrževanja rolete ali morebitnega servisa.

upk

Nadokenske rolete, sistem SKS

Nadokenski sistem SKS je sistem, ki je integriran z oknom v okenski odprtini. Možnost uporabe tako pri novogradnjah kot pri menjavi oken. Škatla skupaj z vodili je pritrjena na okvir okna, potem pa je okno z roleto kot celota nameščeno v okensko odprtino. Ta sistem omogoča, da so škatla in vodila delno ali popolnoma skriti z zunanje strani. Z notranje strani je viden le del škatle, katerega je prav tako možno deloma skriti. Odkrit ostaja samo notranji spodnji del škatle, kjer je ohranjen dostop do rolete za primer vzdrževanja ali servisa.

sks

Tehnični podatki (skupni za vse tipe)

Armatura (lamele)

Lamele, uporabljene v zunanjih roletah podjetja Hausmart s.r.o., se odlikujejo po visoki čvrstosti, kakovostnem navijanju ter elegantnem videzu. Zaradi poliuretanskega polnila se lamele ponašajo z izrazitimi toplotnoizolacijskimi ter zvočnoizolacijskimi lastnostmi. Površinska obdelava se izvaja z visokokakovostnimi poliestrsko-poliamidnimi laki, za katere sta značilni visoka odpornost in trpežnost.

V odvisnosti od velikosti rolete uporabljamo skupno tri vrste lamel:

al37
AL 37:
Maksimalna širina rolete: 2 800 mm
Maksimalna višina rolete: 2 700 mm
Maksimalna površina: 6,2 m2
Masa: 3,5 Kg/m2

al41
AL 41:
Maksimalna širina rolete: 3 500 mm
Maksimalna višina rolete: 2 700 mm
Maksimalna površina: 7 m2
Masa: 3,7 Kg/m2

al54
AL 54:
Maksimalna širina rolete: 4 000 mm
Maksimalna višina rolete: 3 000 mm
Maksimalna površina: 9 m2
Masa: 4,2 Kg/m2

Barvne izvedbe

Osnovne barve Dodatne barve
Bela 16
(AL 37, 41)
Rumena 46
(AL 37, 41)
Srebrna 20
(AL 37, 41)
Škrlatna 47
(AL 37, 41)
Siva 18
(AL 37, 41)
Zelena 43
(AL 37, 41)
Temno bež 24
(AL 37, 41, 54)
Temno zelena 49
(AL 37, 41)
Svetlo bež 32
(AL 37, 41)
Azurna 48
(AL 37, 41)
Jamajka 60
(AL 37, 41, 54)
Antracit 53
(AL 37, 41)
Rjava 22
(AL 37, 41, 54)
Tik 31
(AL 37, 41, 54)
Svetli hrast 30
(AL 37, 41)
Zlati hrast 84
(AL 37, 41)

Upravljanje

Upravljanje zunanjih rolet je lahko ročno s pomočjo traku, palice ali prožnega mehanizma, oziroma bolj udobno s pomočjo elektropogona priznanega podjetja SOMFY, ki se ga upravlja s stikali gor/dol, lahko tudi v obliki daljinskega upravljanja. Električno upravljanje je nadalje možno kombinirati v več različicah kot so centralno upravljanje, časovni vklop / izklop, upravljanje s sončnimi ali vetrnimi senzorji in podobno.

| Žaluzije »
Veleprodaja Jamčimo najugodnejšo ponudbo plastičnih oken, plastičnih ter garažnih vrat v RS.