Sekcijska industrijska vrata

Norditerm Industry

Sekcijska industrijska vrata z vodoravnim oblikovanjem

Garažna vrata Norditerm - industrijska vrataNaša sekcijska industrijska vrata pomenijo varnost, udobje uporabe, hkrati pa tudi brezhibnost in dolgo življenjsko dobo. Široka ponudba barv in možnost izbire zasteklitve omogočajo prilagoditev vrat arhitekturi objekta v skladu s potrebami in najnovejšimi trendi v industriji.

Konstrukcija sekcijskih industrijskih vrat omogoča maksimalno izrabo celotne površine odprtine. Vrata so sestavljena iz jeklenih panelov, polnjenih s poliuretansko peno, oziroma iz zastekljenih aluminijastih sekcij.

Sekcijska industrijska vrata se lahko odpirajo ročno ali pa s pomočjo električnega upravljanja. Zaradi ustreznega sistema tesnjenja po celotnem robu in tudi med posameznimi paneli, so sekcijska industrijska vrata zadostno toplotno in zvočno izolirana.

Zgradba panela sekcijskih industrijskih vrat

Skladba vrat

 1. Zgornji profil s tesnjenjem, ki zagotavlja tesnost zgornjega roba vrat
 2. Površinska obdelava z lakom
 3. Vdolbina
 4. Sloj cinka
 5. Pločevina
 6. Poliuretansko polnilo brez vsebnosti freonov debeline 40 mm
 7. Spodnji profil z večkomornim tesnjenjem

Prerez aluminijastega panela z zasteklitvijo

Řez hliníkovým panelem s prosklením

 1. Aluminijast okvir
 2. Zasteklitev
 3. Debelina 40 mm

Panel industrijskih vrat je izdelan iz jeklene pocinkane pločevine. Površinska obdelava je narejena s poliestrskim lakiranjem. Paneli so polnjeni s PUR peno brez vsebnosti freonov. Skupna debelina panela je 40mm.

Vsak panel ima integrirano tesnjenje, s čimer je zagotovljena vzajemna tesnost med sekcijami po zaprtju vrat. Paneli Norditerm so izdelani estetsko, z visoko odpornostjo na zunanje vremenske vplive, s količnikom toplotne prevodnosti U = 0,5 W/m2K

Zasteklitev panelov

V kolikor se pojavi potreba po presvetlitvi vrat, je mogoče vgraditi zasteklitev. V sekcijska industrijska vrata z jeklenim panelom je možno vgraditi zasteklitev dimenzij 600 x 300 mm. Število zasteklitev ter način njihove razmestitve je odvisen od dimenzij vrat (največ 1 okno na 1m širine vrat).

Največji učinek presvetlitve je dosežen z uporabo aluminijastih zastekljenih panelov.

Velike površine zasteklitve tega tipa se uporabljajo npr. v avtomehaničnih delavnicah, delavnicah tehničnih pregledov, avtopralnicah ipd.

Velike površine zasteklitve tega tipa se uporabljajo npr. v avtomehaničnih delavnicah, delavnicah tehničnih pregledov, avtopralnicah ipd.

Industrijska vrata s klasično zasteklitvijo ter zasteklitvijo z aluminijastimi paneli.

Industrijska vrata s klasično zasteklitvijo ter zasteklitvijo z aluminijastimi paneli.

Barvne izvedbe

Lastni izbor barvne izvedbe industrijskih vrat ima odločilen vpliv na skladnost in estetski izgled objekta.

Standardna ponudba obsega dve osnovni barvi zunanje strani in eno notranje strani:

 • bela (RAL 9016)
 • siva (RAL 9006)

Na željo stranke je vrata možno izdelati v katerikoli barvi barvne palete RAL, in to tako enostransko kot obojestransko.

Zastekljeni aluminijasti panel sekcijskih industrijskih vrat je v barvi srebrnega anodiziranega aluminija. Teh aluminijastih zastekljenih panelov ne lakiramo.

Varnostni elementi

Ročna mehanska zaščita

Standardno se dobavlja z vrati na ročno upravljanje, nameščena je z notranje strani, vedno na eni strani.

Ročna mehanska zaščita

Zaščita pred neželenim padom vrat v primeru pretrganja vzmeti

Zaustavi vrata v trenutku, ko bi prišlo do pretrganja vzmeti, ki vrata razbremenjuje.

Zaščita pred neželenim padom vrat v primeru pretrganja vzmeti

Zaščita pred neželenim padom v primeru pretrganja vzmeti

Mehansko zaustavi vratno krilo v primeru pretrganja vzmeti.

Zaščita pred neželenim padom v primeru pretrganja vzmeti

Fotocelice

Fotocelice so neposredno vgrajene v krmilno enoto in ne onemogočajo zaprtja vrat v času, ko je v prostoru pomika vrat oseba ali predmet.

Fotocelice

Spodnja zaključna letev

Nameščena je v spodnjem tesnilu vrat, ustavi in odpre vrata v primeru, da le-ta naletijo na oviro.

Spodnja zaključna letev

Načini vodenja vrat

Zaradi različnih vrst sistemov vodenja industrijskih vrat Norditerm Industry je le-ta mogoče namestiti skoraj v vsakem objektu.

Načini vodenja vrat

Pogoni in avtomatika

Sekcijska industrijska vrata Norditerm Industry je mogoče upravljati na več načinov. Najenostavnejši način je ročno upravljanje. Pri vseh vratih je mišljeno upravljanje s pomočjo verižice.

Industrijska vrata se lahko upravljajo avtomatsko.

Motorno upravljanje pri industrijskih vratih bistveno poviša udobje pri njihovi uporabi. Z avtomatiko je možno opremiti vsaka vrata. To omogoča opremljanje vrat v skladu z individualnimi zahtevami uporabnika.

Pogoni in avtomatika industrijskih vrat - MFZ Ovitor

Pogoni in avtomatika industrijskih vrat

Pogone se upravlja s pomočjo centralne enote. S tem je omogočena uporaba v obliki gumbov gor – stop – dol oziroma v obliki daljinskega upravljanja. Avtomatika sodeluje z električnimi stikali. Obstaja tudi možnost vgradnje fotocelic in varnostne spodnje letve. Pogon je standardno opremljen za ročno zasilno upravljanje s pomočjo verižice.

Dodatna oprema industrijskih vrat

Prehodna vrata

Praktična rešitev, ki omogoča prehod, ne da bi bilo potrebno odpreti celotna vrata. Okvir in krilo prehodnih vrat so izdelani iz aluminijastih anodiziranih profilov. Polnilo prehodnih vrat je enako kot pri celotnih sekcijskih vratih. Prehodna vrata so opremljena s samozapiralom, ki jih po vsakem odpiranju znova zapre. Odpiranje vrat je možno le v primeru, da so sekcijska vrata zaprta.

Prehodna vrata

Prezračevalna rešetka

Plastična prezračevalna rešetka je opremljena z mrežico, ki preprečuje vdor mrčesa. Mrežice je mogoče izbrati v beli ali črni barvi.

Prezračevalna rešetka

Loputa za odvod izpušnih plinov

Lahko se izkoristi kot dodatno varovalo v primerih, ko lahko prihaja do kopičenja nevarnih hlapljivih snovi ali izpušnih plinov.

Loputa za odvod izpušnih plinov

Različica industrijskih vrat za okolje s čezmerno vlažnostjo

Rešitev, ki se uporablja npr. v avtopralnicah. Vrata morajo biti opremljena s pogonom z zaprtim IP 65. To zagotavlja zaščito pred nevarnostjo električnega toka. Vsi deli okovja so iz nerjavečega materiala. To različico lahko ponudimo v primeru uporabe zastekljenih aluminijastih panelov s posebnim okovjem.

Veleprodaja Jamčimo najugodnejšo ponudbo plastičnih oken, plastičnih ter garažnih vrat v RS.