Garažna vrata

Garažna vrata Norditerm – Sekcijska garažna vrataGaražna vrata Norditerm tvorijo pomemben arhitekturni element Vašega domovanja. Zahvaljujoč bogati ponudbi barv in velikemu izboru raznih vrst panelov so lahko vrata izdelana elegantno in v popolni harmoniji z vsakim objektom.

Sekcijska garažna vrata

Sekcijska garažna vrata zaradi svoje konstrukcije zagotavljajo visoko toplotno in zvočno izolacijo. Tesnjenje vrat je zagotovljeno z robnim tesnjenjem. Sekcijska garažna vrata so udobna in moderna rešitev varovanja garaže. Omogočajo poln izkoristek celotne osvetlitve odprtine in ne zavzemajo prostora pred garažo.

Prednosti sodobnih sekcijskih garažnih vrat so stabilnost, trpežnost in enostavnost upravljanja.

Sekcijska garažna vrata Norditerm v Vaš dom prinesejo udobje in ličnost.

Norditerm stripe garažna vrata

Sekcijska garažna vrata z vodoravnim oblikovanjem.
Garažna vrata Norditerm Stripe – Sekcijska garažna vrata

Vrata je glede na njihov vodoravni dizajn možno uporabiti tudi za odprtine nestandardnih oblik. Zaradi njihove konstrukcije je zagotovljena tako toplotna kot zvočna tesnost in to po celotnem robu vrat. Posamezne sekcije vrat so izolirane s kakovostnim poliuretanskim polnilom. Prehodi med posameznimi sekcijami so pred priprtjem prstov pri odpiranju in zapiranju vrat, skladno z veljavnimi varnostnimi predpisi EU, zavarovani s posebnim oblikovanjem. Površinska obdelava Woodgrain izvrstno imitira površino lesa in je praktična tudi iz razloga, da na tej površini voda ob deževnem vremenu ne pušča sledi.

Barvne izvedbe:

 • osnovne izvedbe: bela
 • dodatne barvne izvedbe: zlati hrast, temni hrast, mahagoni, z doplačilom po barvni paleti RAL
 • Maksimalna širina: 5000mm
 • Maksimalna višina: 3000mm

Električni pogoni:

 • italijanski pogoni KING ROOLS 650 in 1200  standardno z 2 kosoma štirikanalnih daljinskih upravljalcev

Norditerm Domino garažna vrata

Sekcijska garažna vrata s kasetnim oblikovanjem

Garažna vrata Norditerm Domino – Sekcijska garažna vrata

Garažna vrata z značilnim tradicionalnim oblikovanjem, ki so pri kupcih zelo priljubljena že vrsto let. Kasetno oblikovanje atraktivno dopolni arhitekturo Vaše stavbe. Zaradi njihove konstrukcije je zagotovljena tako toplotna kot zvočna tesnost in to po celotnem robu vrat. Posamezne sekcije vrat so izolirane s kakovostnim poliuretanskim polnilom. Prehodi med posameznimi sekcijami so pred priprtjem prstov pri odpiranju in zapiranju vrat, skladno z veljavnimi varnostnimi predpisi EU, zavarovani s posebnim oblikovanjem. Površinska obdelava Woodgrain izvrstno imitira površino lesa in je praktična tudi iz razloga, da na tej površini voda ob deževnem vremenu ne pušča sledi.

Barvne izvedbe:

 • osnovne izvedbe: bela
 • dodatne barvne izvedbe: zlati hrast, z doplačilom po barvni paleti RAL
 • Maksimalna širina: 5000mm
 • Maksimalna višina: 2000mm

Za večje dimenzije je potreben dogovor s proizvajalcem.

Električni pogoni:

 • italijanski pogoni KING ROOLS 650 in 1200  standardno z 2 kosoma štirikanalnih daljinskih upravljalcev

Norditerm Smooth

Sekcijska garažna vrata z gladkim oblikovanjem, brez sredinskega utora in z enim sredinskim utorom

Garažna vrata Norditerm Smooth – Sekcijska garažna vrata

Ta razkošna izvedba vrat s sodobnim in elegantnim izgledom brez vdolbin ustreza vsem stilom ter je v zadnjem času vedno bolj priljubljena med kupci. Zaradi njihove konstrukcije je zagotovljena tako toplotna kot zvočna tesnost in to po celotnem robu vrat. Posamezne sekcije vrat so izolirane s kakovostnim poliuretanskim polnilom. Prehodi med posameznimi sekcijami so pred priprtjem prstov pri odpiranju in zapiranju vrat, skladno z veljavnimi varnostnimi predpisi EU, zavarovani s posebnim oblikovanjem. Površinska obdelava Woodgrain izvrstno imitira površino lesa in je praktična tudi iz razloga, da na tej površini voda ob deževnem vremenu ne pušča sledi.

Barvne izvedbe:

 • osnovne izvedbe: bela brez sredinskega utora in z enim sredinskim utorom
 • dodatne barvne izvedbe: po barvni paleti RAL, dekorji zlati hrast, oreh, mahagoni, rustikalni hrast, temni hrast
 • Maksimalna širina: 5000mm
 • Maksimalna višina: 3000mm

Za večje dimenzije je potreben dogovor s proizvajalcem.

Električni pogoni:

 • italijanski pogoni KING ROOLS 650 in 1200  standardno z 2 kosoma štirikanalnih daljinskih upravljalc

Skupni elementi sekcijskih garažnih vrat

Zgradba  garažnih vrat

Vsak posamezni panel ima integrirano tesnjenje, ki omogoča, da posamezne sekcije pri zaprtem stanju med seboj tesnijo. Količnik toplotne prevodnosti panela vrat je U = 1,0 W/m2K.

Paneli vrat Norditerm so izdelani iz pocinkane pločevine, katero se oblikuje skladno z danim dizajnom, polnjeni pa so s poliuretansko peno brez vsebnosti freonov. Skupna debelina panelov vrat Norditerm je 40mm.

Z zunanje strani imajo paneli strukturirano površino, t.i. „woodgrain“(imitacija lesa), z notranje pa „stucco“ (pomarančna lupina). Posebno oblikovanje posameznih panelov izključuje nevarnost priprtja prstov uporabnika med paneli.

Zgradba garažnih vrat - Skupni elementiDebelina panelov garažnih vrat - Skupni elementi
Sloji garažnih vrat - Skupni elementi

Načini namestitve garažnih vrat

Sekcijska garažna vrata Noditerm se nameščajo z notranje strani neposredno na odprtino. Načini namestitve se razlikujejo v odvisnosti od višine dostopne preklade v garaži.

V primeru preklade višine 350 mm in več so nameščena vrata s standardnimi vodili. Posamezni elementi vodil so izdelani iz pocinkanega jekla. Mehanizem s torzijskimi vzmetmi je nameščen na preklado spredaj.

Preklada min. 350mm - Načini namestitve garažnih vrat - Skupni elementi

Če je višina preklade med 170 mm in 350 mm, se namestijo vrata z vodili za nižje preklade. Mehanizem s torzijskimi vzmetmi in bobni za navijanje vrvi je lahko nameščen na preklado spredaj ali pa je lahko v zadnjem delu vodoravnih vodil.

Preklada 120-350mm - Načini namestitve garažnih vrat - Skupni elementiNačini namestitve garažnih vrat - Skupni elementi

Zasteklitev

Sekcijska garažna vrata Norditerm je mogoče na željo stranke opremiti z zasteklitvijo ter tako doseči večjo osvetlitev garaže. Število zasteklitev je odvisno od širine vrat (največ 1 zasteklitev na 1m širine vrat). Zasteklitve so dimenzije 600 x 300mm.

V primeru vrat Norditerm Domino s kasetnim oblikovanje so zasteklitve dimenzije 480 x 320mm. Število zasteklitev se tudi v tem primeru odvisno od skupne širine vrat (največje število zasteklitev je enako številu kasetnih vdolbin).

Zasteklitev garažnih vrat 1 - Skupni elementiZasteklitev garažnih vrat 2 - Skupni elementi

Varnostni elementi

Zaščita v primeru pretrganja vrvi

Varnostna zavora, nameščena v spodnji sekciji vrat, ustavi padajoče krilo vrat, v kolikor pride do pretrganja vrvi. Brez te naprave bi sledil nenadzorovan pad, ki bi lahko povzročil poškodbo oseb ali premoženja.

Varnostna zapora garažnih vrat - Skupni elementiDelovanje varnostne zapore garažnih vrat - Skupni elementi

Zaščita v primeru pretrganja torzijske vzmeti

V kolikor pride do pretrganja torzijske vzmeti, ki uravnava težo vratnega krila, se zahvaljujoč zavori, nameščeni na torzijski palici, le-ta v trenutku zablokira in tako prepreči nenadzorovan pad vrat.

Zaščita torzijske vzmeti na garažnih vratih - Skupni elementiZaščitna blokada torzijske vzmeti na garažnih vratih - Skupni elementi

Naprava, ki omogoča odprtje vrat z zunanje strani v primeru izpada električnega toka

V primeru, da v garažo ni drugega dostopa, je vrata mogoče opremiti z zunanjim zasilnim odpiranjem, ki omogoča odprtje vrat z zunanje strani v primeru izpada električnega toka.

Zasilno odpiralo na garažnih vratih - Skupni elementi

Avtomatika garažnih vrat Norditerm

Avtomatika garažnih vrat bistveno poveča udobje pri njihovi uporabi. Avtomatsko upravljanje vrat omogoča vgrajena krmilna enota motorja. Sekcijska garažna vrata z motornim upravljanjem se dobavljajo z dvema kosoma daljinskih upravljalcev. Ob vsaki uporabi vrat se samodejno prižge svetilo, integrirano v krmilni enoti pogona, ki se nato po približno 3–4 minutah ugasne.

Avtomatika garažnih vrat Norditerm - Rolls kit

Avtomatika garažnih vrat Norditerm

Udobje daljinskega upravljanja je cenjeno predvsem ob deževnih ali mrzlih dneh. Vrata lahko upravljamo, pri tem pa ostanemo v avtomobilu.

 • dekorji zlati hrast, temni hrast, mahagoni, z doplačilom po barvni paleti RAL z enim sredinskim utorom
Veleprodaja Jamčimo najugodnejšo ponudbo plastičnih oken, plastičnih ter garažnih vrat v RS.